Vanaf 2002 woonde ik in Mongolië en op zoek naar interessante innovaties was ik een Nederlands bedrijfje tegengekomen wat een online kantoor had ingericht. Je kon hier bestanden opslaan en een agenda bijhouden. Ideaal. En de opslagruimte? Wel 25mb!

Een screenshot van hoe viadesk er in 2003 uitzag

Het was leuk om echte online opslag te hebben, maar uiteindelijk had dat online kantoor in mijn eentje niet heel toegevoegde waarde. Viadesk evolueerde ondertussen verder.

Een bekende groet

Jaaaren later kwam ik op een intranet congres een paar goedgemutste kerels tegen die mij een kartonnen doosje in de handen stopte. Toen ik het openklapte zag ik tot mijn verbazing de Mongoolse begroeting Sain baina uu staan. Van verbazing viel mijn kaak op mijn adamsappel. Dit was hetzelfde bedrijf waar ik zoveel eerder de online opslag vol had geplempt met zinloze wordbestanden.

Nu is Viadesk weer toe aan een nieuw hoofdstuk. Ze hebben de naam van het bedrijf veranderd in Fellow Digitals, om daarmee de ruimte te creëren om ruimer te denken en te doen. Het product blijft onder de vertrouwde naam bestaan.

Oprichter en directeur Mujibor de Graaf

Als Fellow Digitals zetten we de mensen in het middelpunt van de belangstelling. We moeten allemaal leren om digitaal samen te werken en te communiceren zonder dat medewerkers zich afstandelijk, onzeker of minder betrokken voelen. Want we kunnen alleen samen verder.

Als een eindeloze glooiende steppe ligt de toekomst open.